Autonieuws

Even weer terug in de tijd

Als we even terug in de tijd mogen en denken aan een vervoermiddel, dan zal je waarschijnlijk denken aan de Spartamet! Een fiets welke met behulp van een motor jou op weg helpt. Je kunt ervoor kiezen om zelf te fietsen, maar ook de motor aan te zetten en je weg te vervolgen. Voorheen moest je aan een trekstart trekken om de motor aan te zetten. Maar tegenwoordig is het ook in een elektrisch variant verkrijgbaar. Niet meer weg te denken uit ons beeld, maar nog steeds een gewild exemplaar!

Zo zou je waarschijnlijk denken dat er geen Spartamet onderdelen meer verkrijgbaar is, maar niets is minder waar! De motorblokken komen oorspronkelijk uit de fabriek van Sachs. In 1999 werd Sachs overgenomen door Winning wat betekende dat er geen motoren meer werden gemaakt voor de Spartamet.

Besparen op de onderdelen?

Natuurlijk zijn er nog steeds Spartamet onderdelen verkrijgbaar. Echter kan je er zelf ook veel aan doen om de Spartamet te onderhouden. Controleer bijvoorbeeld iedere maand de olie. Ook het vervangen van de bougie wordt aangeraden om dit minimaal eens per jaar te doen. Maak jij veel gebruik van de Spartamet? Kies er dan voor om twee keer per jaar de benzinefilter te vervangen voor een nieuw exemplaar. Niet te vergeten dat dit exemplaar met gemiddeld één liter benzine je tot wel 70 kilometer mee kunt rijden. Oftewel, goedkoper is haast niet te vinden!

 

Back To Top